(vorige versie was van 27 juni ) laatst aangevuld gewijzigd vrijdag 3 juli

Veel gemeente-samenkomsten zijn tot nader order vervallen. In plaats hiervan bieden we hiervoor alternatieven aan om als gemeente van onze Here verbonden te blijven, Gods woord te horen en naar elkaar om te zien. Internet speelt bij die alternatieven een grote rol.  

Kerkdiensten 

Lukt het niet om 10.00 uur, dan kan dit ook op een later tijdstip! 

 • Het is weer mogelijk de kerkdiensten fysiek bij te wonen voor 60 bezoekers (het maximale aantal bezoekers in ons kerkgebouw op 1,5 meter). Dit is verheugend nieuws, een begin van het weer samen komen als gemeente in geloof verbonden!
  Om te voorkomen dat het maximum aantal aanwezigen wordt overschreden is er een reserveringssysteem.

Meer informatie over het reserveringssysteem vindt u in Reserveren Kerkdiensten via de link https://www.hervormdputtershoek.nl/33-news/2818-reserveren-kerkdiensten

Meer informatie over de kerkgang vindt u in de folder: “Ik wil naar de kerk. Hoe gaat dat?” via de link folder

Heeft u eigen punten van zorg, dan kunt u deze doorgeven als gebedspunten voor de diensten aan ds. Van den Berg (078-6761389 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Oppas, zondagsschool en kindernevendienst 

Er is tijdens de kerkdiensten geen kinderoppas. Voor de kinderen in de kerk is er kindernevendienst voor kinderen in de leeftijd van groep 1 t/m 8 van de basisschool.  

Collectes en deurbussen

In deze tijd waarin we helaas tijdelijk niet allemaal kunnen samenkomen in de kerk, kunt u niet zoals we gewend zijn uw gaven geven in de collectezakken en de deurbussen. Om dit toch mogelijk maken willen we u graag attenderen op alternatieven:

Overmaken: u kunt zo vaak als u wilt en voor verschillende doelen uw bijdrage overmaken op banknummer NL38RABO0373711271 van de Kerkvoogdij. Vermeld hierbij voor welke doelen u bijdrage bestemd is.

Meer informatie bij het kerkelijk bureau:
Per brieven/post: Kerkplein 3, te 3297 AX Puttershoek
Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spaarpotjes: Elke dienst thuis uw (gebruikelijke) bijdragen op te sparen in verschillende enveloppen of potjes, elk voor een ander doel, die u tussendoor kunt deponeren in de brievenbus van het kerkelijk bureau aan de pastorie of mee kunt nemen wanneer er weer kerkdiensten zijn. Deze wordt dagelijks geleegd. Op deze manier kunt u ook met collectebonnen doneren.

Volgt z.s.m.: Digitale vormen van gaven inzamelen worden momenteel onderzocht. Zodra we hierin een keuze hebben gemaakt, laten we u dit weten.

Gebruiksplannen 

De kerkenraad heeft gebruiksplannen opgesteld voor gebruik van de kerkelijke gebouwen in Corona tijd. Deze plannen zijn te vinden via de link https://www.hervormdputtershoek.nl/gebouwen/veiligheid

Activiteiten 

Hieronder een overzicht van de kerkelijke activiteiten:
- Kerkdiensten => elke zondag om 10:00 uur en 17:00 uur
- Oppasdienst => Er is nog geen kinderoppas tijdens de kerkdiensten
- Zondagsschool en Kindernevendienst => Er is kindernevendienst voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool
- Bloemen uit de kerk => elke week wordt 1 bos bloemen uit de kerk naar een gemeentelid gebracht
- Bloemen bij jarige ouderen => nog niet gestart
- Bezoek bij nieuw-ingekomen gemeenteleden => nog niet gestart
- Uitzending Hoop op God => elke woensdag om 19:15 uur
- Catechisatie => zomerstop
- JuniJor, Jor Young en Jor => zomerstop
- Kinderkoor Een vrolijk Geluid en Tienerkoor Differentz => zomerstop
- Hervormde Vrouwen Vereniging Emma => nog niet gestart
- 50+ soos Outlook => nog niet gestart
- Rommelmarkt => online verkoop
- Inloophuis Parochiecentrum Rooms Katholieke Kerk => nog niet gestart
- Klankbord => komt uit volgens schema
- Micha maaltijden => nog niet gestart
- Bijbelkring Huys te Hoecke => nog niet gestart
- Overige kringen nog niet gestart of zomerstop

Maar er is meer, veel meer… We kunnen elkaar aandacht geven door contact per telefoon, via post en brievenbus of gewoon door een cadeautje achter te laten voor de deur, etc. We staan open voor nieuwe ideeën om samen een warme gemeente te zijn, Gods boodschap te delen en met elkaar mee te leven.
We zetten de (ons nu bekende) initiatieven voor u op een rijtje:

 • Elke woensdagavond om 19:15 kunt u een uitzending van “Radio Hoop op God” vanuit onze kerk beluisteren via Kerkomroep (https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21658) en kerkradio. Wij spelen voor u mooie muziek en er worden woorden van bemoediging en hoop gesproken.
 • Verzenden van kaarten aan de ons bekende groep geïsoleerde gemeenteleden door diaconie en ouderlingen ondersteund door gemeenteleden.
 • Telefonisch contact leggen met gemeenteleden door de ouderlingen.
 • Online bingo voor onze oudere jeugd door de JOR.
 • Gemeenteleden die op eigen initiatief contact leggen en/of houden met geïsoleerde gemeenteleden of voor hen klusjes, zoals boodschappen, doen. U leest hier meer over onder het kopje Diaconale hulp.
 • Via diverse whatsapp-groepen binnen de gemeente wordt er met elkaar meegeleefd en informatie gedeeld.
  Weet u initiatieven die aan dit lijstje niet mogen ontbreken, laat het ons weten! Via uw wijkouderling of de predikant.

Diaconale hulp 

Heeft u praktische hulp nodig, bijvoorbeeld bij boodschappen doen? Bel dan naar de diaconie op telefoonnummer 078-6767040. 

Pastorale hulp 

Heeft u behoefte aan pastorale hulp, bel dan gerust uw wijkouderling of onze predikant ds. A.A. van den Berg (078-6761389)! Laatstgenoemde probeert ’s morgens van 11.00 tot 12.00 uur en ’s middags van 16.00 tot 17.00 uur zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn.   

Kerk open
Iedere maandag, woensdag en vrijdagochtend is de kerk open van 11:00 tot 12:00 en iedere laatste zaterdag van de maand van 10:30 tot 12:00. Onze predikant of een ouderling is dan aanwezig. Loopt u gerust eens binnen om weer even de sfeer van de kerk te proeven. Ook is er de mogelijkheid voor een gesprek. Er is ruimte genoeg in de kerk voor de noodzakelijke afstand… Hartelijk welkom!

Crisisteam 

Nu we meer gewend zijn aan de nieuwe situatie en de tijdsdruk is weggevallen is het crisisteam opgeheven. Ook hier willen we Jaco van der Zwaal, Plonie Bos en Hugo Snaaijer harteliijk danken voor al het werk dat zij hebben verzet in zo’n korte tijd.  

Communicatie 

 • Alle actuele berichten en laatste ontwikkelingen kunt u lezen op de homepage en nieuwsberichten op onze website hervormdputtershoek.nl. 
 • Het gebruikelijke weekbericht en actuele zaken kunt u wekelijks lezen in het ringblad waarop u zich kunt abonneren (ontvangst kan per post of mail). 
 • Het Klankbord blijven we uitbrengen volgens schema. 

Bemoediging 

Dit is een moeilijke tijd en juist nu moeten we als gemeente afstand houden van elkaar. Gelukkig kunnen we nog wel naar elkaar omzien. Een telefoontje kan veel goed doen en we kunnen voor de situatie en voor elkaar bidden. Door alles heen mogen we ons gedragen weten door God die zijn eigen Zoon voor ons heeft gegeven. Ons leven is uit en in Zijn handen. 

De kerkenraad wenst u veel sterkte en Gods zegen in deze periode.  

 

Aanvullende gegevens