Uncategorised

Voor wie?

Voor iedereen die de bijbel wil bestuderen.

Wat doen we?

Het idee is om samen de bijbel te bestuderen, proberen het gelezen gedeelte te begrijpen en om te zien wat de kern van die Bijbelse boodschap voor ons leven betekent.

Dit seizoen willen we de brief aan de Romeinen centraal stellen. In deze brief legt Paulus de kern van het evangelie uit zonder een specifiek probleem in een gemeente te behandelen. Dit maakt het voor ons beter toegankelijk. Kerkvaders als Augustinus, Luther en Wesley hebben aangegeven dat deze brief leidend is geweest voor hun geloof.

Aan de hand van een gespreksgids geschreven door de Presbyteriaanse predikant Tim Keller zal dit Bijbelboek worden besproken.

Wanneer en waar?

Op maandag om de 2 weken. We beginnen om 19.30 uur en streven ernaar om rond 21.30 uur af te sluiten.

Plaats van samenkomst: Boezemkade 9.

Voor data: zie de agenda op de website.

Informatie:

Bart Dorsman, tel. 06-12291480 of Wil Schinkelshoek, tel. 06-50841001.

Door het uitvallen van onze predikant door ziekte heeft de kerkenraad zich beraden over maatregelen. Het streven is om zoveel mogelijk door te laten gaan.

Kerkdiensten

Voor de preekbeurten worden andere predikanten gezocht. Preekbeurten worden lang van te voren vastgelegd en het is niet gemakkelijk om alle diensten in te vullen. Zeker niet als er gewerkt wordt met een thema zoals in de startdienst. Met hulp van een predikant die zijn preek beschikbaar stelde hebben de voorzitter van de kerkenraad Hugo Snaaijer en de jeugdouderling Jan Peter van Santen deze dienst geleid. Het streven is om predikanten te vinden voor alle opengevallen preekbeurten. In geval van nood vallen de ouderlingen in.

• Groep 12 tot 15 jaar

Dit wordt opgepakt door een groep gemeenteleden waar van enkelen ook in het verleden al catechese hebben gegeven.

• Groep 15 jaar en ouder

Voor deze leeftijdsgroep is Alpha Youth gestart in samenwerking met de Hervormde gemeente Maasdam.

• Belijdeniscatechese

Gemeenteleden die geïnteresseerd zijn om belijdenis van het geloof af te leggen, kunnen zich aanmelden bij de scriba. Het streven is om aan te sluiten bij de belijdenis catechese groep van de Hervormde Gemeente van Maasdam.

Pastoraat

Er wordt een pastoraal medewerker aangetrokken voor 8 uur per week. We houden u op de hoogte van de voortgang.

Contactpersoon voor het pastoraat is de scriba Atie Meijer (tel. 078-8422508).

Overige taken

De overige taken worden zoveel mogelijk door de kerkenraad opgevangen.

Mocht u iets missen of vragen hebben neem dan contact op met de voorzitter van de kerkenraad Hugo Snaaijer (tel 078-6764083) of de scriba Atie Meijer (tel. 078-8422508).

Wat?  Met een groep van ong. 20 personen een maaltijd gebruiken.

Waar? De Hoeksteen

Wanneer? In principe op de laatste donderdag van de maand. Als daarvan wordt afgeweken,  bijv. omdat deze laatste donderdag van de maand een “lastige “datum oplevert, zoals het geval kan zijn in december, dan wordt ruim van tevoren aangegeven welke datum er dan wordt gekozen. Eerstkomende avond zal zijn op 28 oktober, inloop om ong. half zes. De avonden van november en de daarop volgende maanden  willen we weer, zoals voor de coronatijd gebruikelijk was, beginnen met inloop vanaf half vijf. We kunnen dan met elkaar koffie of iets fris gebruiken en eventueel een spelletje doen.

Voor wie? Voor mensen die weleens samen met anderen willen eten en dan ergens anders dan thuis.

Meer informatie:  De maaltijden worden georganiseerd door een zestal dames uit de gemeente. De kosten bedragen 3 euro p.p., ter plekke te voldoen. U kunt zich opgeven door uw naam te zetten op de intekenlijst die in de hal van de kerk onder de toren hangt. Ook kunt u bellen met Tineke van Horssen, 078 7856281 of met Cobi Kuipers 078 6762671.

De bijbel kring Jezus ontdekken begint weer op dinsdag 14 september.

Een ieder is van harte welkom. Wel graag even opgeven als u mee wilt doen.

Iedere avond is een afgesloten geheel, dus als je een keer niet kan geen probleem.

Aan de hand van het boekje Jezus ontdekken gaan we dit winter seizoen samen op pad.

We gaan kijken wat Jezus voor ons kan betekenen en wat hij met ons wilt delen en doen.

De schrijver is Jos Douma. Ik bid en hoop dat we met elkaar tot verdieping van ons geloof mogen komen om zo Jezus te ontdekken en wat hij in uw en mijn leven teweeg brengt.

De avonden beginnen om 19.30 uur en we proberen voor 21.30 uur klaar te zijn.

Om 19.00 uur is de hoeksteen open en is er koffie

Met vriendelijke groet,

Ouderling Hugo Snaaijer

Tel. nr. 078-6764083

Alpha Youth logo

Alpha Youth foto

Welkom op Alpha - Youth

Op vrijdag 17 september jl is de Alpha - Youth van start gegaan in Maasdam/Puttershoek.

Tijdens tien gezellige bijeenkomsten op vrijdagavond van 18.00-20.00 uur ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over vijftien inspirerende onderwerpen.

Alpha - Youth is geschikt voor elke jongere vanaf 15 jaar die op zoek is naar de zin van het leven. Alpha - Youth wordt gegeven in een ongedwongen en open sfeer. Iedereen is welkom! Deelname aan Alpha - Youth is gratis.

Plaats: 8 en 29 oktober, 19 november, 10 december in De Schakel Puttershoek

14 januari, 28 januari, 18 februari, 11 maart in het Ontmoetingscentrum Maasdam (naast de kerk)

Afsluiting: 1 april in/rond de Puttershoekse pastorie

Aanmelden/info: Jan Peter van Santen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of kijk voor meer informatie over Alpha op www.alphayouth.nl.