Afgelopen zondag was er storing van de verbinding naar of van Kerkomroep. Hierdoor was het begin van de online dienst slecht of niet te beluisteren.

Daarna was er wel beeld en geluid, maar de kwaliteit van het geluid was slecht.

De slechte geluidskwaliteit herhaalde zich bij de uitzending in de middagdienst.

De storing in de verbinding met de kerkomroep werd veroorzaakt door een gebrekkige ‘update’. Wij waren dan ook niet de enige gemeente waar deze storing optrad. De beheerder van de kerkomroep wil u zijn welgemeende excuses doen toekomen. Deze storing was automatisch verholpen door de apparatuur aan en uit te zetten, wat u mogelijk gemerkt hebt doordat er -s-morgens meerdere keuzes waren bij het menu van kerkomroep.

Dit had echter niks te maken met de slechte geluidskwaliteit. Daarvoor is vandaag (vrijdag) een monteur in de kerk langs geweest die heeft geconstateerd dat de microfoon die het geluid uit de kerk opneemt kapot was. Hierdoor ontstond een vreselijk gekraak.

Nadat het defecte onderdeel was vervangen en wat kleine andere aanpassingen zijn gedaan klinkt het geluid weer als vanouds.

We hopen dat u a.s. zondag weer afstemt op de Hervormde gemeente Puttershoek https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21658 en wensen u een ‘kraak-vrije’ dienst.

 

Victor de Haan