30 nov 2020

Elke zondag worden de diensten opgenomen en via het internet uitgezonden. De opnames van de kerkdienst zijn te bekijken op computer, smartphone, tablet of op de TV. Hier: www.kerkomroep.nl/#/kerken/21658 kunt u direct naar de kerkomroep site van onze gemeente gaan. Daar kunt u de dienst opzoeken die u wilt beluisteren of meekijken! U kunt ook later luisteren of terug kijken.

Zoals u wel begrijpt, is voor het uitzenden een abonnement bij de kerkomroep nodig en bovendien moeten we voor elke download een klein bedrag betalen. De totale kosten hiervoor worden op ongeveer 750 euro per jaar geschat. Om deze onkosten te neutraliseren, willen wij u een vragen een kleine bijdrage te overwegen. In principe is het voor u gratis om de diensten te bekijken en te beluisteren, maar als we samen de kosten dragen van dit abonnement, kunnen we er als kerk langer in voorzien. U kunt u uw gift overmaken naar de rekening NL39 RABO 0373 7100 89 t.n.v. Diaconie Hervormde gemeente Puttershoek o.v.v. Bijdrage kerkomroep of via de appostel app.
Voor de smartphone en tablet bestaat de app ‘kerkomroep’. Als u via uw TV wilt meekijken, kan het zijn dat u een extra kastje nodig heeft om dit signaal op te vangen (als u geen smart TV heeft). Dit is een zogenaamde ‘Google Chromecast’ en is voor ca 40 euro te koop bij iedere winkels die media apparatuur verkoopt. Wifi netwerk is hier wel een vereiste voor.
  • Sluit de chromecast aan op de TV door het ineen HDMI ingang van uw TV te plaatsen.
  • Download op uw telefoon of tablet op de app Google home.
  • Schakel de TV aan (dan gaat de Chromecast ook gelijk aan).
  • Met uw afstandsbediening van de TV kan u dan schakelen naar de HDMI ingang (zie ook handleiding van uw TV).
  • Start nu de app Google home op uw telefoon of tablet en volg de aanwijzingen op de app om de Chromecast te installeren in uw thuisnetwerk.
  • Nu is de TV klaar om beelden te ontvangen van de app ‘kerkomroep’:
  • Start de app kerkomroep op uw telefoon of tablet.
  • Zoek de gemeente op en voeg deze toe aan ‘mijn kerken’ (voor als u dat nog niet gedaan heeft).
  • Zodra de TV aanstaat met Chromecast, ziet u rechts boven een icoontje van een beeldscherm op de app ‘kerkomroep’ van uw telefoon of tablet, als u daar op klikt verschijnt het woord kerkomroep op het beeld van de TV.
  • Klik nu op het icoontje ‘kijken’ of ‘beeld’ dat staat bij de dienst van uw keuze.

Komt u er niet uit? Heeft u vragen over de installatie van de Chromecast? Of wilt u verbeterpunten aandragen?