Jeugdwerk

De coördinatie van het jeugdwerk voor jongeren tot 18 jaar berust bij de Hervormde Jeugdraad (HJP). De HJP bestaat uit de jeugdouderling en afgevaardigden van de werkgroepen (zondagsschool / kindernevendienst, het kinderkoor, de clubs, enz.).

De diverse activiteiten worden allen vanuit een aantal doelstellingen benaderd. De activiteiten kunnen verdeeld worden in een 3-tal groepen:

1. Bieden van godsdienstonderwijs (uitgezonderd het catechesewerk, dit valt niet onder HJP verantwoordelijkheid) dat de hedendaagse jeugd aanspreekt; Zondagsschool & Kindernevendienst

2. Bieden van ontspanning om jeugd te binden aan elkaar en zo mogelijk aan de kerk, waarbij de aard van de ontspanning niet indruist tegen onze christelijke levensovertuiging; JuniJOR, JOR Young, JOR

3. Gelijk aan punt 2 Bieden van ontspanning, met zang en muziek; Kinderkoor en All4One

Binnen elke activiteitengroep wordt zoveel mogelijk gestreefd om elke leeftijdscategorie te bedienen. En de overgang per soort activiteit soepel te laten overlopen.

In de huidige tijd staat het kerkelijke jeugdwerk voor de grote uitdaging om aantrekkelijk te zijn voor de jeugd, zonder de christelijke identiteit uit het oog te verliezen. De jeugd is moeilijk te prikkelen voor activiteiten van de kerk omdat zij tegenwoordig behoorlijk druk is met vele activiteiten die niet kerkelijk gerelateerd zijn. Vaak worden deze buitenkerkelijke activiteiten ook gestimuleerd vanuit ouders. Door het drukke programma bestaat er minder animo voor deelname aan kerkelijke activiteiten.

Toch vindt de jeugdraad het belangrijk een veilige en vertrouwde plek te zijn voor de jeugd, om even uit de gehaaste en veeleisende maatschappij te kunnen stappen. Vanuit die ontspanning probeert de HJP de jeugd vertrouwd te kunnen maken met de christelijke levensstijl, zodat zij enthousiast raakt voor het evangelie en kiest voor Jezus onze Heer als hun verlosser.

Informatie: Jeugdouderling dhr. J.P. van Santen, tel. 06-5747891, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.