Omzien naar elkaar en anderen is één van de hoofdtaken van een christelijke gemeente. Als kerk willen we dan ook graag naar u toe komen. Uit de in 2020 gehouden enquête blijkt dat dit ook aansluit bij het verwachtingspatroon van onze gemeenteleden.

De wijk0ouderlingen bezoeken adressen in zijn of haar wijk. Er worden bezoeken afgelegd bij ziekte, overlijden, geboorte, trouw of andere persoonlijke omstandigheden die extra aandacht vragen. De predikant is verantwoordelijk voor het crisispastoraat, soms ook bijgestaan door de wijkouderlingen. Zo proberen we als predikant en ouderlingen vorm te geven aan onze doelstelling:  

“Wij willen een gemeente zijn, waarin iedereen zich welkom voelt, met de liefde van Jezus Christus als verbindende factor.”

Op papier staat dit allemaal mooi, maar het gaat niet altijd zoals het er staat. We weten niet alles, horen niet alles en zien ook wel eens iets over het hoofd. Gelukkig weten veel gemeenteleden de weg naar onze predikant of een van onze ouderlingen te vinden. Om nog breder bereikbaar te zijn is er een pastoraal meldpunt. Bij dit pastoraal meldpunt kan ieder gemeentelid terecht met vragen op pastoraal gebied of het melden van zaken die aandacht verdienen. Bijvoorbeeld:

  • iemand is ernstig ziek
  • iemand is in het ziekenhuis opgenomen; opnames en ontslagen worden vanuit de ziekenhuizen niet automatisch aan de predikant doorgegeven
  • u heeft een bepaald persoon al lange tijd niet gezien in de kerk of bij een activiteit
  • er is iets wat u aan “de kerk” wil laten weten
  • u wilt graag eens praten over wat u bezighoudt
  • u wilt graag bezoek
  • u maakt iets mee waarbij u aandacht van de kerk nodig heeft
  • u vangt in uw omgeving signalen op dat iemand behoefte heeft aan aandacht
  • u wilt eens van gedachten wisselen over wat u tegenkomt in het bezoekwerk

Zo zijn er nog talloze voorbeelden te geven.

U kunt contact opnemen met het Pastoraal Meldpunt voor alle vragen die u hebt rond pastoraat. Dit kan door te bellen naar nummer 06-57768905 (Nelleke Dorsman) of een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. En natuurlijk kan u ook nog steeds terecht bij de predikant of uw wijkouderling.

Aarzel niet, maar bel of mail.