Catechese 2021/22

Catechese 12-14 jaar

Op dinsdag 5 oktober 18.45 uur start de catechisatie voor de groep 12-14 jaar (klas 1/2) weer in de Schakel. Jullie krijgen hiervoor een uitnodiging.

We gaan na kennismaking aan de slag met mooi inhoudelijk materiaal van de HGJB. Zit je al in klas 3 zitten maar ben je nog geen 15, dan ben je van harte welkom in deze groep! Doe je toch liever mee met de Alpha Youth, meld je dan hiervoor aan bij Jan Peter van Santen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zie hieronder).

Catechese 15+ Alpha Youth

Het idee leefde al wat langer maar komend seizoen gaat het er nu van komen: de 15+ catechese krijgt de vorm van een Alpha Youth-cursus en dat in samenwerking met onze bevriende buurgemeente Maasdam! Want ‘samen’ (dat basic jaarthema van afgelopen jaar houden we in ons achterhoofd maar vast) is meer mogelijk. Het idee werd dan ook concreet in het gezamenlijke jeugdwerkoverleg van jeugdouderlingen en predikanten en is daarna overgenomen door de kerkenraden.

Hoe ziet de Alpha Youth eruit? Bijzonderheid: je begint met een gezamenlijke maaltijd wat veel waardevolle onderlinge ontmoeting geeft! Inhoud: de kernthema’s van het christelijk geloof via intro-films en gesprek. Doelgroep: jongeren van 15-20 jaar (die hiervoor een uitnodiging krijgen en vrienden mee mogen nemen!) Leiding: beide predikanten afwisselend als gespreksleiders / steeds aanwezig: jeugdouderling Fenny den Haan (Maasdam) en Govert Gravendeel. Tijd en plaats: 10 vrijdagavonden om de 3 weken van 18.00 uur tot ca. 20.00.

Start: 17 september in/rond de Maasdamse pastorie

8 en 29 oktober, 19 november, 10 december in De Schakel Puttershoek

14 januari, 28 januari, 18 februari, 11 maart in het Ontmoetingscentrum Maasdam (naast de kerk)

Afsluiting: 1 april in/rond de Puttershoekse pastorie

Belijdenis doen?

Ieder jaar is er gelegenheid je te verdiepen in het christelijk geloof, om daarna al of niet belijdenis van dit geloof af te leggen in de gemeente (en te mogen delen in de volheid van het gemeente zijn!) Je kunt je hiervoor bij de scriba opgeven!