Voor jongeren uit de eerste en tweede klas van de middelbare school

De catechisatie is weer gestart! Voor wie dit nogal een vaag begrip vindt: het zijn eigenlijk lessen en gesprekken over het christelijk geloof. Wat wordt er in onze kerk geleerd, wat is de Bijbel voor een boek en vooral: wie wil God voor ons zijn? We gebruiken daarvoor de methode: Follow up.

Elke woensdag komen we van 19:00h -19.45h bij elkaar, en voor elke schoolvakantie is er een thema-avond of zelfs een uitje. Rond Pasen stopt de catechese weer.

Meer info:

Annelies van Santen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-42412830)

Annemarie de Haan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (078-6767040)

Voor jongeren uit de hogere klassen van de middelbare school

Stay Solid lijkt op de Alpha Youth zoals we die gehouden hebben in het winterseizoen 2021-2022. Naar aanleiding van de evaluaties hebben we gekozen voor een iets andere opzet namelijk een andere methode (Stay Solid van Youth for Christ), kortere avonden en bijeenkomsten om de 2 weken in plaats van om de 3 weken. Dat betekent in de praktijk dat we later in het jaar starten en minder vaak eten met elkaar.

Stay Solid avonden zijn op vrijdag:

01-12       Ontmoetingscentrum Maasdam
15-12       Schakel Puttershoek
05-01       Puttershoek,       MET ETEN, inloop 18:15 inloop, 18:30 aanvang maaltijd
19-01       OC Maasdam
02-02       Schakel Puttershoek
16-02       OC Maasdam
01-03       Schakel Puttershoek
15-03       In overleg        MET ETEN

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met één van de jeugdouderlingen, JP (06-57247891) of Fenny den Haan (06-12056804)

Belijdeniskring

In oktober is de belijdeniskring gestart. Zes bijeenkomsten tot aan de kerst. En zes bijeenkomsten van januari tot eind maart met de belijdenisdienst op Palmzondag, D.V. 2 april.

Elke bijeenkomst bestaat uit twee delen. We beginnen met het lezen van een tekst uit de Bijbel. Luisterend lezen, zoals de jonge Samuël dat deed. Hij bad: spreek Heer, want uw dienaar hoort. Dan kan het zomaar gebeuren dat Bijbelwoorden gaan leven en betekenisvol voor je worden. Omdat God door de woorden heen spreekt.

In het tweede deel gaan we met elkaar in gesprek over een thema zoals geloven, doop en avondmaal, Jezus en zijn kruis en opstanding. Voor een van de bijeenkomsten nodigen we ook een paar gemeenteleden uit om met ons te delen waarom zij belijdenis hebben gedaan.

Wilt u meer weten over deze kring, neem dan contact op met ds. Johan Breure (consulent), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.