Uncategorised

De bijbel kring Jezus ontdekken begint weer op dinsdag 14 september.

Een ieder is van harte welkom. Wel graag even opgeven als u mee wilt doen.

Iedere avond is een afgesloten geheel, dus als je een keer niet kan geen probleem.

Aan de hand van het boekje Jezus ontdekken gaan we dit winter seizoen samen op pad.

We gaan kijken wat Jezus voor ons kan betekenen en wat hij met ons wilt delen en doen.

De schrijver is Jos Douma. Ik bid en hoop dat we met elkaar tot verdieping van ons geloof mogen komen om zo Jezus te ontdekken en wat hij in uw en mijn leven teweeg brengt.

De avonden beginnen om 19.30 uur en we proberen voor 21.30 uur klaar te zijn.

Om 19.00 uur is de hoeksteen open en is er koffie

Met vriendelijke groet,

Ouderling Hugo Snaaijer

Tel. nr. 078-6764083

We hebben het toch zo gemist, die gezellige avonden van Smakelijk Eten+. 

Samen eten, gezellig koffie o.d. drinken en een spelletje doen of zomaar wat kletsen. 

Nu de mogelijkheden wat meer open liggen willen we graag weer gaan beginnen.

Voorzichtig en met een slag om de arm proberen we in de startweek op donderdag 16 september weer een eerste avond te organiseren. De voorzichtigheid bestaat vooral hieruit dat we ons voorlopig strikt zullen houden aan 20 deelnemers en wat extra ruimte tussen de tafels.

Helaas zullen we voorlopig ook even af moeten zien van vooraf met elkaar koffie drinken en een spelletje doen. 

Daarom is de inloop-tijd gezet op 17.30 uur. We gaan meteen aan de tafels zitten en na even op gang komen en gelegenheid tot bijpraten willen we dan om ong. 18.00 uur gaan eten.

In de maand oktober en de daaropvolgende maanden gaan we weer zoveel mogelijk naar de laatste donderdag van de maand.

De kosten zijn 3 euro per persoon.

Opgeven kan door uw naam op de bekende lijst vooraan in de hal van de kerk te schrijven.  

Ook kunt u bellen naar Tineke van Horssen 078 7856281 of naar Cobi Kuipers  078 6762671

Hallo daar!

Zoals in de app beloofd, bij deze de uitnodiging voor het startweekend! De vakantie zit erop.  En dus.... IS ER WEER JOR!!! jeeeej!!!
Ons startweekend begint op zaterdagmiddag 11 september om 13.30u bij de Schakel. Na een leuke middag staat er natuuuuurlijk een BBQ op het programma. Na de BBQ hebben we een toffe verrassing voor jullie in petto. Hoelaat deze klaar is, 's avonds, 's nachts, 's ochtends (grapje hoor) weten we niet, maar we kunnen beloven dat het VET is en dat je alsnog 'genoeg' slaap krijgt :D 
Hierna duiken we in de Schakel ons heerlijke en verdiende bedje in. Mocht je het nu te spannend vinden/niet met snurkende mensen willen slapen, mag je ook thuis slapen. Maaar: we verwachten zondagochtend iedereen om 08.30u iedereen weer in de Schakel voor een heerlijk ontbijtje! We sluiten het startweekend daarna af met de kerkdienst van 10.00u.
Wat neem je mee:
- Slaapzak
- Matje/luchtbed
- Kussen
- Goede wandelschoenen
- (sport)kleding
- Zaklamp komt altijd van pas :)
- Je beste humeur
Voor het startweekend betaal je €5,00 en voor de BBQ €12,50. Doe je aan beiden mee kost het je dus €17,50 voor een ogenschijnlijk, oogverblindend, supertof startweekend! Opgeven kan tot en met zondag 5 september, door te reageren op deze mail. Geef hierbij ook aan of je bijvoorbeeld vega eet ;). 
Tot JOR!!
Ps. daarna is de eerste JOR avond zaterdag 18 september: 20.15u inloop en 20.30u start.

--

Voor vragen kan je ons altijd mailen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Bart op: 06-34767651.

Startdienst 12 september ‘Van U is de TOEKOMST’

Zondag 12 september houden we de startdienst voor het nieuwe seizoen rond het nieuwe jaarthema van onze kerk: ‘Van U is de TOEKOMST’. Het is mooi om na ruim 1,5 jaar coronabeperkingen samen met vele andere gemeenten ons hierdoor te laten bemoedigen! Het thema vonden we als kerkenraad mooi omdat het vanuit een doorleefd geloof wil bewaren voor moedeloosheid enerzijds (wat is er na corona weggevallen?) en activisme anderzijds (wij zullen de gemeente nu weer eens gaan opbouwen…!) Een krachtig en ontspannend medicijn tegen twee geestelijke gevaren voor de kerk ‘na corona’. Ik hoop en bid hierbij dat het thema ook een houvast in het geloof mag zijn voor hen in de gemeente die worstelen met ernstige ziekte of andere crises. Wat wordt er veel geworsteld in de gemeente - en hoe waardevol is het meeleven met elkaar! En ik ben (last but not least) blij en dankbaar dat twee jonge dames uit de gemeente (Nienke en Anna) hun vocale medewerking willen verlenen aan deze dienst (begeleid door Hans de Bruin)! We lezen uit Lukas 13:10-17.

Ontmoeting in de tuin na de dienst!

Na afloop van de dienst hopen we (als het weer meezit) elkaar te ontmoeten bij koffie/thee/fris met wat lekkers à la vorig jaar in de pastorietuin. Neemt u uw eigen stoel hiervoor mee?! Van harte welkom, ook als u na de dienst komt aanwaaien!

Ds. Ard van den Berg

 Alpha Youth logo

 Alpha Youth foto

 

 

Welkom op Alpha - Youth

Op vrijdag 17 september aanstaande start er in Maasdam/Puttershoek een Alpha - Youth.

Tijdens tien gezellige bijeenkomsten op vrijdagavond van 18.00-20.00 uur ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over vijftien inspirerende onderwerpen. De eerste avond is geheel vrijblijvend, daarna kun je beslissen of je door wilt gaan of niet.

Alpha - Youth is geschikt voor elke jongere vanaf 15 jaar die op zoek is naar de zin van het leven. Alpha - Youth wordt gegeven in een ongedwongen en open sfeer. Iedereen is welkom! Deelname aan Alpha - Youth is gratis.

De startavond is in de Pastorie aan de Raadhuisstraat 39 te Maasdam. We eten ook gezellig samen met elkaar. In verband met de maaltijd vinden we het fijn als je je aanmeldt bij ds. Ard van den Berg in Puttershoek (bel 078-6761389 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of ds. Marianna van de Graaf in Maasdam (bel 078-7857881 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ook voor meer informatie kun je met hen contact opnemen. Of kijk voor meer informatie over Alpha op www.alphayouth.nl.

Aanvullende gegevens